lördag 16 februari 2013

Ett exempel ur verkliga livet

... på det där med skrivandets lyckorus och vedermödor.

Igår: vaknade med ångest. Vidriga mardrömmar som processar vidriga saker jag gärna trycker iväg till gömda vrår. Konflikter. Tvivel. Var vankelmodig hela dagen. Besparar er resten.

Idag: vaknade till mejl från en ny väninna och betaläsare. Hon hade läst ut första och andra boken i ett svep och var så full av tankar hon måste dela med mig, så full av kärlek och tacksamhet, så vilse i min värld att hon skrev att hon börjar tro att den finns på riktigt (!). 

Jag flög ner för trapporna och läste mejlet högt för min man som började gå på om att anledningen till att  de sista förlagen dröjer med svar, är för att de inte kan bestämma sig: åh, det här manuset är så ruskigt bra men vi har ju redan en bok i utgivningen för nästa år i den här genren så egentligen får den inte plats, men åååh, den är ju så bra att vi KAN ju inte tacka nej! Vad ska vi göra?

Upp i himlarna med mig, kvillra på hoppet, önska, önska, önska! Önska jättejättehårt.

Ner som en pannkaka?

Helst inte.

3 kommentarer:

Theresa sa...

Håller med din man! Tror säkert att det är nåt sånt på gång, tänkte på det häromdagen! Förresten, är det så att det poppar fram kapitel från bok 3? Min dropbox känner sig lite hungrig...

Vilse sa...

*skrockar* Det KAN vara så att andra alfaläsare fått ett kapitel, men det ploppar inte så mkt än. Försöker ta det lugnt. Du kan kolla din dropbox...

Theresa sa...

weeee! Sag forst nu att en komplett 2:a var upplagd ocksa. Tjobidoo!