måndag 25 november 2013

Vad är väl fyrahundra år hit eller dit?

Tidslinjer. Jag älskar dem. Det gör jag. Jag ritar och tänker och gör historia begriplig. Tipp topp.

Men på grund av visst tankearbete med min världs historia (så här när man går i eventuella utgivningstider) har det visat sig att jag med största sannolikhet kommer behöva flytta en tidsålder ungefär fyrahundra år. 

Det kommer ju inte leda till något merarbete i en serie på fyra tegelstensböcker. Puh.

Men om jag inte gör det, blir allting väldigt mycket mindre logiskt och så kan vi ju inte ha det. Jag ser det så här: bra att jag upptäckte det nu och inte efter det att jag tryckt alltihop.

5 kommentarer:

Villeosagamamman sa...

Tokfia.

Lugn. Det ordnar sig. sa...

Besvärligt, men som du säger: bra att du upptäckte det nu och inte sen. Det är så coolt att du gör det här! :-)

/Liv

Vilse sa...

Katrin: om du bara visste vilket aber det varit!

Liv: Ja, det finns räkneexempel under mattelektioner (som tog mig Lång tid att få ordning på, matte är inte min starka sida) baserad på deras tideräkning - en tideräkning som nu inte stämmer. Det finns samtal och referat kring gammal historia som påverkas.

Jag måste - helt på riktigt, i Tolkienanda - sätta mig och göra en kungalängd över en värld som inte finns. Jag har massor med info, men för att det ska stämma med vissa saker, måste några nyckelhändelser flyttas.

Hur många bonuspoäng ger det här?? Bara ett eget påhittat språk som fattas.

Theresa van Vliet Wiegert sa...

OJ! Hoppas det inte ger for mkt mer-arbete...

Vilse sa...

Nej, det gör det inte egentligen, men det känns ju lite bökigt. Vill sååå gärna berätta alltihop för dig. Kanske man skulle facetima för att få tiden att gå till Nobeldagen om inte annat?! Kram!