torsdag 25 april 2013

Mr Darcy och Blodomloppet

Sen tonåren har vi träffats och sett kostymfilm tillsammans, jag och A och P. Vi såg The importance of being Ernest på bio innan någon ens fattade vilken överjordiskt bra film det är, liksom varenda Austenfilm. Varje möjlighet att se mörkhåriga, brittiska män i hög krage på bio har vi tagit. Mr Darcy, Mr Knightly och Mr Ernest, ja tack.

Sen började vi gå på Operan (Göteborgsoperan alltså) så fort de visade något vi kände att man måste se: Les Miserables, Nötknäpparsviten omgjord till Petter och Lottas jul (kan vara Operans bästa nummer), Romeo och Julia, Chess och allehanda musikalkvällar. Svansjön står visst på tur har jag hört något rykte om.

Vi kallar oss Kulturklubben och har gjort det i femton år. 

På nyårsafton bestämde vi att vi skulle springa Blodomloppet i sommar. Ingen av oss springer, men vi kände väl något tvinga oss att börja (åldern? krämporna?) och det kändes lättare att ta sig an det okända när man är tre stycken. 

Nu till sak.

Jag behöver smakråd. Vi ska trycka upp T-shirtar till Blodomloppet. Varför inte gå all-in när man nu ändå gör det, tänker vi. Kulturklubben skulle det stå och sist vi sågs kläckte jag (i egenskap av gruppens självutnämnda copy) att det kanske borde stå Kulturklubben Goes Sport.

Så. Vilken t-shirt gillar ni bäst?

Eller en miljard andra varianter. 

Alternativet är att ha Kulturklubben på baksidan och ett foto av valfri Mr på framsidan, men det blir aningen dyrare. Vad tycks?

5 kommentarer:

Kära Syster sa...

Hahaha! "Goes Sport"!

Jag tilltalas av 50-60-talsestetiken i den första. Gillar att själva typsnittet ser "fartigt" ut.

Däremot skulle jag nog välja en mer sober färg, t ex från paletten i det andra alternativet. Rött blir väldigt sportigt och jag skulle välja en lugnare nyans, mer "kultur". Fast å andra sidan är det ju Blodomloppet ni ska springa, och då passar det ju fint med rött. Men ni ska väl använda tröjorna vid fler tillfällen?

Åh! Jag vill också ha en kulturklubb nu!

/A

Vilse sa...

Du har rätt med det fartiga, bra poäng där, och jag hade också övervägt att byta färg till lila. Klart vi ska använda tröjorna mer! Kanske inte när vi går på Operan, men när vi springer på gymmet. =)

Starta en kulturklubb! Eller en skrivarklubb...

Villeosagamamman sa...

Jag tycker mr Darcy, givetvis! Det enda svåra skulle väl vara att välja vilken mr, men Darcy måste ju stå rätt högt i kurs. Han kan vara värd en slant extra eftersom han känns som lite av ett signum.

Vad gäller typsnitt så tyckte jag det röda kändes lite väl Friskis o svettis, men det kanske är bra, å andra sidan?!

Louise sa...

jag gillar den första!

Vilse sa...

Kul att alla tyckte samma! Beslutet är sanktionerat på alla håll. Nu ska bara foten sluta krångla och förkylningen släppa så jag kan intensivträna det sista här. Heja!