torsdag 16 maj 2013

En bra fångst

Området kring kulturhuset tillika bibliotek har förvandlats till Körsbärsdalen i Nangijala. Försommaren brer ut sig över stan med färger ögonen glömt, ljus som värmer huden och dofter som påminner något som inträffat en gång i ett avlägset liv. Till och med vinden är ljummen. 

Efter en morgon av ovanligt elakartat självtvivel beslutade jag mig för att ta Busan och en tygkasse gamla deckare jag aldrig kommer läsa igen, och istället för att ta bilen ner till stan, promenera den halvtimme som det tar till fots och undersöka begreppet Bokbytardagen lite närmare.

Under de rosablommiga trädkronorna väntade Bokbytarbordet när jag halvsvettig kom fram. Vid första anblick fanns det inte mycket på bordet som lockade. Ingenting, närmare bestämt. Böckerna luktade som bokavdelningen på Röda korset och de äldre modeller av människor som skockades kring bordet luktade inte mycket bättre. Busan och jag gick in i biblioteket och vilade med att läsa högt för varandra, bland annat den undersköna Månulvarna som kom ut tidigare i vår, skriven av min illustratör-bekanting Malin Ahlin

Var sin Pigelin senare tänkte jag ge bokbordet en chans till innan vi lekte hink på spade på väg hem och nu hade bordet uppdaterats! Det första jag fick syn på var Little Bee som jag velat läsa jättelänge och genast åkte tygkassen fram. Sen hittade jag Nya Författarskolan av Göran Hägg och sen flöt det bara på. Tänkte att mamma säkert vill ha den där Marian Keyes om hon inte redan läst den och Musik och Tystnad hade blurben "En roman kan inte bli bättre än så här."

På det hela taget är jag mycket nöjd med min fångst. Bokbytardagen får tummen upp.

6 kommentarer:

Kära Syster sa...

Men fantastiskt! Vilken skön dag!

/A

dorro sa...

Vilken trevlig utflykt. Du och Busan har det allt bra ni.

Anonym sa...

Haha, stod och höll i Musik och tystnad i förmiddags, men tänkte att det nog inte var min genre. Kul att ni hittade något! Vi bara lämnade böcker till slut och jag fick inte med mig något från biblioteket till mig heller. Slutet på boken jag läser nu är bara några scener bort. Vad ska jag läsa sen?!

har också haft det underbart i sommarbrisen. Jag njuter som en tok av att det bara är maj!
/ Anneli

Villeosagamamman sa...

Har det varit fint väder idag? Blommar det? Hr det varit Bokbytardag? Minsann, tänka sig. Jag är inte alls avis. :P

Fortsätter bokbytardagen fler dar eller var det bara idag! Kul böcker du hittade! Little Bee var den jag försökte läsa på löpbandet sist, men det gick ju inte så bra.

Måste även säga att jag älskade din beskrivning av kulturhuset som Nangijala. Mmmmm!!

Vilse sa...

Anna: Ja, sådant väder gör under.

Dorro: Vi har ju det! Förstår inte hur jag nånsin ska kunna släppa iväg henne ut i världen på egen hand.

Anneli: Nej, vad lustigt! Och angående att din bok tar slut... Jag lovar och svär att börja jobba på det.

Katrin: Det är inte lätt att vara en hårt arbetande yrkeskvinna i tider som dessa. <3

Theresa van Vliet Wiegert sa...

Mmmm! Underbart :) Alskar denna tiden...