tisdag 7 maj 2013

När jag nu ändå håller på och gnäller över förlag

Det här var en besvikelse. Fattar de inte att jag har den perfekta boken för dem? Jag som älskar deras förlag! Alla som tycker jag ska mejla och fråga om de verkligen inte vill ha min bok i alla fall kan räcka upp en hand eller nåt.Annars är jag rätt glad. Försöker bestämma vilket manus jag ska skriva, löptränar om kvällen, solar och bränner mig om dagen och njuter av våren i största allmänhet. 

Sen panikar jag lite inemellan. Panikar över det förlag som inte hör av sig och de förlag som antagligen inte kommer höra av sig förrän till jul, panikar över utbildningsbeslut som måste fattas och nu även detta. Förlag som tackar nej redan på förhand, trots att min bok passar in på deras förlagsbeskrivning så väl att de tycks gjorda för varann. Äsch.

8 kommentarer:

Kära Syster sa...

Kanske maila synopsis till Pia? Eller pitcha boken när du springer på henne nästa gång (vilket väl borde bli bokmässan...)?

Om jag skulle råka stöta på henne snart igen, ska jag fråga henne.

/Anna

Vilse sa...

Alltså Anna, du vet att jag tycker om dig, men ibland tycker jag Hemskt Mycket om dig. Du är för go! Jag får lura på vilket som är bäst. Mejla synopsis eller pitcha... Antagligen det förra. Eller båda. :P

Lovable sa...

Har du testat Lilla Pirat? De är relativt nystartade men så trevliga!
Kram från en som idag har fått en enorm abstinens efter sin trilogi (har inte rört den på evigheter...) Så himla trist att allt liksom bara stannade av efter uppmuntran från förlag. Urk. Men jag är INTE bitter, he he. :-)

Vilse sa...

Lilla Pirat hoppas jag väldigt mycket på. De sitter redan på manus. Manuset som var tänkt till Printz var inte trilogin dock, utan en relationsroman.

Förstår precis vad du menar med abstinens! Sätt dig i solen, läs och njut av dina ord, det behöver man för att sporra sig. Kram!

Anonym sa...

Kabusa har lagt ut datum för nästa manuspitch, det är till hösten vilket är långt att vänta på men i alla fall.

Susanna

Vilse sa...

Kabusa. Hm.

Jag pitchade för dem i höstas och redaktören var jätteintresserad - lät mig till och med prata över de fem minuter man fick för att hon hade fler frågor att ställa - och sen dess har jag inte hört av henne. Inte ett ord från varken henne eller redaktionen trots att jag frågat flera gånger. Det har gått åtta månader och jag har nu räknat bort Kabusa kan man säga. Väntar inte att höra från dem alls.

Har du andra erfarenheter av dem så är jag nyfiken på att höra dem!

Anonym sa...

Jag har två bekanta som ges ut av Kabusa och de är nöjda så vitt jag förstår, båda antogs efter en pitch. (Simon Felix Adler och Nene Ormes)

Trist att det blivit knasigt i ditt fall. Det finns ju flera mindre förlag som det absolut kan vara värt att försöka med, särskilt om du har fått positiv respons från andra större förlag, (jag tyckte du skrev det i ett tidigare inlägg).

Att hamna på ett stort förlag behöver absolut inte vara mycket bättre än ett litet, på ett stort förlag blir man ju en liten, liten fisk i ett gigantiskt hav. Nu hamnade jag på ett stort förlag och är enormt superglad för det, utan tvekan. Men de jag känner som hamnat på mindre har varit lika nöjda. Och man kan ju ges ut av flera olika, det gör ju tex Mårten Melin. Och Annette Eggert som gick året innan mig på Lunds Författarskola ges ut av både Opal och B.Wahlströms tror jag, helt enkelt för att det andra manuset hon skrev "Djurräddarklubben" liknande något annat som Opal nyligen gett ut, Annette gick då vidare med det annanstans och det var okej. Opal är annars ett bra förlag att prova med ifall du inte redan gjort det!

Susanna Nissinen (Det är inte meningen att jag ska vara anonym, jag fattar bara helt enkelt inte hur jag ska använda mitt twitterkonto som identitet... Är lite lätt teknikfientlig. Jaja)

Anonym sa...

Faktiskt undrar jag ifall någon skulle kunna förklara hur man gör om man "identifierar" sig med ett twitterid på bloggar? Jag vet att det inte har det minsta med ämnet att göra, men det ser så illa ut att vara anonym, som att man inte vågar stå för det man säger på något sätt.

Susanna N