tisdag 14 maj 2013

Vinnaren korad

Kampen var tät, kämparna modiga, uppgiften utelämnande. På pirriga ben lämnade de sina bidrag. Men för att citera en annan film: There can be only one. Här är vårt resultat:

På fjärde plats: Villeosagamamman med 6 poäng och hela 2 bonuspoäng. Ett för fantastiska, underhållande kommentarer och ett för fjäsk till mitt fåfänga författarjag. Bra jobbat!
På tredje plats: Den mystiske anonyme med 12 poäng och 1 bonuspoäng för att personen i fråga kunde platserna och tillfällena för samtliga rätta repliker. Förträffligt!
På andra plats: Susanna N med 14 poäng, bara en miss! Utmärkt och imponerande!

*trumvirvel*

Och på första plats har vi ingen mindre än Tolkienkännaren Anneli med 15 poäng, ALLA RÄTT, och därutöver 1 bonuspoäng för att hon bidrog med ännu fler härliga citat. Enastående! Grattis! Du har vunnit min eviga respekt. 

Och här kommer facit ur den enväldiga domarens minne:

1. It's the deep breath before the plunge. - Gandalf till Pippin, före striden om Gondor.
2. Dark have been my dreams of late. - Theoden King, strax efter Sarumans förbannelse kuvats.
3. Not nearly frightened enough. I know what hunts you. - Aragorn till Frodo när de först möts i Bree.
4. I am glad to be with you [...], here at the end of all things. - Frodo till Sam, vid Mount Doom.
5. There is only one Lord of the Rings, only one who can bend it to his will, and he does not share power! - Gandalf till Saruman. 
6. I would have you smile again. - Theoden King till Eowyn, tror det är i militärlägret.
7. What about second breakfast? - Pippin till Aragorn på väg till Weathertop.
8. I do not doubt the courage of his heart, only the reach of his arm. - Eomer till Eowyn, utanför tältet när hon förser Merry med vapen.
9. You've seen this before, haven't you [...]? Frodo till Gollum, när han hotar honom till livet med Bilbos svärd.
10. I am no man. - Eowyn till Witch King, innan hon dödar honom.
11. What about side by side with a friend? - Legolas till Gimli när Gimli sagt något i stil med: Who would have thought I would die side by side with an elf?
12. A wizard is never late, nor is he early. He arrives precisely when he means to. - Gandalf när han anläder till Shire.
13. A diversion. - Legolas när Aragorn drar sin plan för att lura Sauron så att Frodo kan gå till Mount Doom.
14. And why should your songs be unfit for my halls? Come, sing me a song. - Denethor till Pippin när Faramir går ut för att slåss.
15. I feel thin. Sort of stretched. Like butter spread over too much bread. - Bilbo till Gandalf i Bag End.

Jag hade kunnat skriva roliga kommentarer till, men jag hinner inte det. Måste skicka iväg barn till skolan och lite annat. 

Stort tack för det modiga deltagandet, ni imponerar! Jag bugar.

7 kommentarer:

Kära Syster sa...

Och jag såg tävlingen först nu! Men men, jag hade ju blivit mattsopad ser jag direkt. Mycket imponerad av deltagarna och initiativtagaren!

/Elin

Villeosagamamman sa...

Jag slickar i mig berömmet och känner mig hemskt nöjd, trots att jag kunde minst. Jag hade ju halvt rätt på en hel hög utöver de som jag hade helt rätt på. Heja mig!

Kära Syster sa...

Grattis alla! Jag gick ut med stenhård attityd, men råkade somna innan jag skickade in. Typiskt. Men nu finns ju facit här, så nu ska jag se hur många jag lyckades pricka in:)

/Anna

Kära Syster sa...

Japp, jag hade 8 rätt, så jag ställer mig tätt intill Katrin:)

Det var lurigt, några som jag var säker på att jag visste vem som sa, var helt galet. Kul! Mer sånt här!

Såg förresten på inledningen av det där tävlingsprogrammet på fyran med specialområden igår. Det var Sagan om Ringen! Men tyvärr så mycket skämskudde på inledningsmomentet som bestod i att deltagarna (samtliga SoR-proffs) skulle säga namnet på den karaktär som visades på stor bild. Och guess what? Bilderna var tagna ur Peter Jacksons filmer. Visuella tolkningar av karaktärerna! Bah! Så urbota dumt. Jag hoppas att de fick översättningsfrågor senare i programmet så att de fick visa vad de gick för. Jag stängde av.

Men kul sammanträffande med tävlingen här!

/A

Anonym sa...

Attans också... Jag som dessutom är intressent i Tolkien-sällskapet Mithlond, jag får ta och skämmas lite... :) Men det var väldigt kul!

Susanna N

Vilse sa...

Glitter och glamour åt alla som var med och stora tåren för er som missade hela kalaset. Tilläggas ska att min man tävlade muntligt med bara ett fel och hamnade alltså på andra plats tillsammans med Susanna.

Och Katrin - förlåt för att jag var hård. Du borde fått ett halv rätt för några stycken, men morgonen var väldigt tidig när jag gjorde sammanställningen.

Och Susanna - inte ska du skämmas! Det var ju bara en enda som du missade på! Du var storartad. =)

Det här får vi kanske göra om. Man vet aldrig.

Anonym sa...

Oj men hjälpes, jag vann! Woop woop!

Tack för det fina priset, det känns toppen och det väger nästan upp att vår yngsta just fick magsjuka. Nästan.

;)
/Anneli