lördag 23 mars 2013

Skaparlycka

Jag har skrivit en vaggvisa! Det är min andra, men den här gillar jag mycket mer än den förra, antagligen för att den handlar om såna som jag. Troll.

Vid sängkanten inne hos nästan3åringen kom den till mig, flygande på sagovingar. Bara så. I moll och allt! Klar! Men Busan ville inte höra den, hon ville bara höra sina vanliga gonattsånger som jag snällt fick sjunga medan hon kom till ro. Sen finslipade jag visan tills allt som fanns för min blick och i mina öron hade formulerats till riktiga ord och strofer. Tyst inne i huvudet repeterade jag den trolska scen som vaggvisan spelar upp så att jag inte skulle glömma bort den.

Till slut somnade Busan. Jag smög ut, helt på trollvis. Frågade mannen om 9åringen somnat än. Nej, blev svaret. Jag tassade in till henne och frågade om hon ville vara den allra första i världen som hörde min allra vackraste vaggvisa. 

Efter första gången jag sjöng den log hon och sa att den var jättefin. Efter andra gången jag sjöng den sa hon att hon var sömnig.

Jag tar det som ett toppbetyg. Så lugn, så mjuk. Så sövande. I moll! - sa jag det?

Lätt att det här var bästa sättet att fira jubileum. Att skapa. 

6 kommentarer:

Kära Syster sa...

Hurra! Låtskrivarlyckan, kanske den bästa lyckan.

/E

Vilse sa...

Haha, jag var på väg att skriva "Skaparlycka - bästa sortens lycka?" i rubriken. Great minds think alike.

Satt faktiskt och tänkte på dig där vid sängkanten och undrade om det var så här det är när du skriver musik. Att det bara kommer små toner som man sen fyller med ord.

Kära Syster sa...

Åå, jag skulle lätt också kunna tänka mig att vara vaggviseförsökskanin:)

Klok dotter där.

/A

Vilse sa...

Jag är pinsamt förtjust i den här lilla visan, har hummat på den hela kvällen. *hummar lite för Anna och hoppas hon sover sött* Gonatt!

Theresa sa...

Noter? :) Blir ju supernyfiken, ju!

Vilse sa...

Noter? Nej, det blir det inga, men kanske får du höra den någon gång. =) Den är inte så märkvärdig egentligen, men jag tycker om molltonerna och ännu mer bilden: den lilla trollungen i sin mjuka säng under månen, troll som dansar runt elden på avstånd och känslan av trygghet som de förmedlar till den lilla.