fredag 1 mars 2013

Ironi?

"Inga tillägg, hur briljanta de än är, kan förbättra ett verk i lika hög grad som nedstrykningar." - Lev Tolstoy

Förklara för mig: Var detta något Tolstoy sa tio år efter Anna Karenina kom ut och han insåg att den inte hade behövt vara 900 sidor lång, eller menar han på allvar att den var ännu längre från början?

Som ni kanske kan gissa har jag efter drygt hundra sidor kommit av mig i min ryska roman, när Tolstoy bytte från en intressant tråd till en ointressant tråd, samtidigt som det blev sol ute. Men jag ska läsa ut den. Jag är alldeles för nyfiken för att låta bli.


Angående citatet, blev du något tröstad Anna, i din jenkadans?

4 kommentarer:

Kära Syster sa...

Ja och nej:)
Man inser ju att textmassa inte är allt. Samtidigt som den här skribenten även inser att jag inte riktigt kan tänka så än, innan all text är på plats.

Men mest ja såklart. Tack!

/A

Kära Syster sa...

Haha, jag väntar med att läsa ryssarna tills jag är minst 40. Obs, medveten plan, inte alls slöhet.

/E

Helena sa...

Jag kom också av mig när jag försökte. Och det är inte vanligt, ska tilläggas. Lycka till med slutförandet.

Vilse sa...

Anna: Klart att man inte bara kan stryka i en text och så är den klar sen, det medför mängder med merarbete som kan vara nog så surt. Puh.

Elin: 40 alltså? Finns det en lag på sånt? Tjena, den har jag missat. Känner mig plötsligt görgammal. Men så har jag börjat hitta grå hår också.

Helena: OJ, gav DU upp?! Det bådar illa. Men, men. Jag tänkte ha den som en bok att återkomma till så fort skrivandet tryter. Då räcker den länge. =)