onsdag 4 september 2013

Att skrocka eller inte

Idag hänvisar jag till Evas inlägg på sin egen blogg om ordet "skrocka". Eftersom jag hade tänkt skriva ett liknande inlägg och sa min mening i min kommentar hos henne, får ni kika in där om ni vill lägga er i debatten.

Men jag är nyfiken. Vilka anser ni får lov att skrocka?

3 kommentarer:

Lunicrax sa...

gubbar och gummor, fran ovre medelaldern och uppat... Eller folk som ar oerhort jovialiska. Men intressant fraga! vet inte varfor jag anser detta, alls...

Vilse sa...

Jag känner som du, och just därför saknar jag ordet chuckle ibland. Jag har en karaktär, vi kan säga att du vet mycket väl vem han är eftersom han är trilogins hjälte, som ägnar sig åt att chuckle, småskratta, lite då och då eftersom han är en sorglös typ som har lätt för att finna världen underhållande.

Men i hans fall kan jag inte använda skrocka. Jag kan inte. Så jag använder omskrivningar som har funkat väldigt bra, men det hade varit bra om vi kunde lägga till betydelser till de skrattande ord vi har att välja på. =)

Lunicrax sa...

:) hihi... Ja, han kan inte skrocka. Men faktiskt, aven eng ordet chuckle tycker jag ar nagot some aldre folk sysslar med, medelaldern pa "chucklare" are kanske *nagot* lagre an for "skrockare", men inte mycket. Det kan iofs ha att gora med att min forstelse av ordet ar fargat av det svenska ordet, jag far fraga nan native speaker haromkring.