fredag 6 december 2013

Det här med att plocka fram bubbel

... det brukar jag inte ägna mig åt eftersom jag inte dricker. Däremot har jag gång på gång föreställt mig hur jag skulle fira när Beskedet kom. Inte om, utan när. Positivt tänkande, ni vet.

Jag har funderat på vem jag skulle ringa först. 
Jag har funderat på hur jag skulle fira just den dagen.
Jag har undrat hur lyckan och rädslan skulle blandas både inuti och utanpå.

Telefonlistan ligger klar i mitt huvud och idén för att fira Beskedet minns jag tydligt - jag skulle ta med barnen till mitt bageri, där som jag jobbat, och alla skulle få välja precis vad de ville att köpa med sig hem.

Inget av det kommer hända. Beskedet som skulle komma under 2013 kom inte.

Dagen då den mest smärtsamma refusen kom fanns det inte mycket kvar av Vilse. Ändå gjorde jag något oväntat dagen därpå.

Jag gick på Maxi för att handla till en betaläsarträff som varit bokad sen långt före refusen. Jag gick förbi en flaska av min favoritdricka - Kullamust. Åh, vad vi gillar den hemma hos oss. Det närmaste bubbel vi har. Vi brukar ta till en sådan på nyår eller när nån tar körkort. Högtidliga tillfällen. Gärna den smaksatt med körsbär med kärnan kvar som har en något nötig biton av marsipan.

Utan att blinka plockade jag ner flaskan från hyllan och köpte den. 
Den skulle drickas när telefonsamtalet kom.
När kontraktet skrivits på.
När jag skulle få debutera.
Just den flaskan.

Nu undrar jag stilla, när är det meningen att jag ska korka upp flaskan?

När jag annonserat något viktigt? När omslaget är klart? När det vankas release? När? NÄR?

5 kommentarer:

Villeosagamamman sa...

Vilken av milstolparna längs vägen känns störst? Omslaget klart? Boken färdig att tryckas? Du håller boken i din hand för första gången? Din första boksignering på Kungsmässan? Du har sålt dina första 500? Du blir nominerad till Augustpriset? Du vinner det?

Jag kan tycka att det är läge att köpa hem rätt många Kullamust, för det kommer finnas många tillfällen att bubbla framöver. Heja!

Kära Syster sa...

Jag tycker som K, bara att du bestämt dig för att ta tag i utgivningen själv och dragit igång värsta projektet är värt att fira. Och varje betydelsefullt steg som kommer därefter.
En förläggare lever nog på att fira saker, när jag tänker efter...:)

KRAM!
/A

Theresa van Vliet Wiegert sa...

Precis, du behover FLERA flaskor! En till varje tillfalle. Men nu ar jag nyfiken, kullamust?? Det kanner jag ju inte till, ar det nat nytt?

dorro sa...

Jag tycker man får lov att fira varje framsteg! Jag är helt för att fira. Kommer man inte på något vettig anledning så firar man livet eller att barnen är så söta. Fira är bra!

kram kram

Vilse sa...

Tack för alla tillrop! Faktum är att flaskan ligger kyld just IDAG för att fira att det faktiskt är på gång. Okej, det kom inget Besked från ett förlag, men boken är faktiskt på väg ut och det ska FIRAS!

Theresa: Kullamust drack jag första gången på en julmarknad i Skåne för många år sedan - det är en serie äpplemust. SÅ GODA. Önskar dig en flaska att korka upp imorgon och fira din alldeles egen Nobelfest med. *hoppas*