fredag 12 februari 2016

Sportlovsutmaning!

Om några timmar har jag överlevt (med bravur?) första halvlek av första terminen på nytt jobb. Hurra! Idag ska mina nyanlända få hålla sina redovisningar som de arbetat med hela veckan. Spännande är bara förnamnet: de ska stå framför klass och prata svenska!

Sportlovet bär med sig familjetid, kusinlek och efterlängtade utflykter. I detalj funderar jag och planerar och längtar efter sovmorgon och mycket kramar med de mindre invånarna i Vilseland. Men. Det slog mig. Jag kanske skulle försöka s k r i v a också?

Omslaget kommer bli officiellt om några veckor. Texten däremot står still sen ett tag. Vad som behövs här är förstås en utmaning: att skriva något varje dag under lovet. Som någon klok sa en gång, om det så bara är en mening eller ett ord, så måste något knappas ner dagligen. Tänk om antalet ord skulle öka under veckans gång? Tänk om jag skulle få ordning på de bångstyriga kapitlen där i början av mitten? Tänk om jag skulle bli så fast i texten igen att jag skulle orka fortsätta skriva även när jobbet drar igång igen efter sportlovet?

Man vet inte. Den som skriver får se. 

2 kommentarer:

Kära Syster sa...

Har ni redan lov nu alltså? Inte klokt. :)
Låter sannerligen som en fin idé att skriva "ett ord om dagen". Funkar det, blir det fler. Funkar det inte, får sportlovsvilan breda ut sig.

/A

Vilse sa...

ÅÅÅH vad jag hoppas att det kommer finnas tid för ord. Riktiga ord! *känner skrivarklådan utbreda sig*