måndag 29 februari 2016

Ny deadline och röda flaggor

Sportlovsutmaningen gav mycket god effekt! Med liten influensa på det som innebar extra skrivtid är maskineriet igång lagom till att nya jobbet inte tar alla vaken tanketid utan bara tanketid under arbetstid.

Alltså har vi ny deadline sista mars för färdigt grovmanus. Då har jag fortfarande våren på mig att redigera språåååket och flytta några scener hit och dit och sen blir det korr från och med sista juni. 

Det innebär att boken kan släppas till hösten som tänkt. HURRA!

Jag har just påbörjat ett flaggsystem förstår ni, som är mycket uppmuntrande. Då kan jag se i scenlistan i Scrivener vad som är kvar och det leder till att det blir mycket mindre överväldigande. Röd flagga betyder gammal scen som ska göras om helt. Lila flagga betyder att den röda flaggan är bearbetad ett varv på intrig och perspektivnivå, men fortfarande inte är klar när det kommer till språk och gestaltning.

Sen jag började med detta kan jag se hur de röda flaggorna minskar. Jag kan se att de inte var så många som jag trodde och hela projektet går från "boken är skit och ingenting är gjort än" till "så fort du har en ledig stund är det bara att dyka ner i valfri rödflagga, vilken som helst går bra, för allt är bättre än inget" och sakta men säkert betas flaggorna av.

Hepp!

2 kommentarer:

Kära Syster sa...

Det är så lustigt att vi redigerar i precis bakvänd ordning: jag kör ju språk först, scener och karaktärer sen. Det här måste vi prata om. Och du MÅSTE visa var flaggorna finns.

Slutsats: det spelar ingen roll hur man gör, bara man kommer framåt. Underbart att du hittat överskådlighet och energi!

/A

Vilse sa...

Vi får sätta "flagg-session" på schemat. Det tar kanske två sekunder. Så kan vi ägna oss åt redigeringsträsket sen!