måndag 12 januari 2015

En Mr Banks-dag

Motsatsen till Bilbo-dag måste ju vara Mr Banks-dag.

Idag har jag en sån.

Upp med tuppen, pyttsa ut barn, två lektioner på varann, pang, pang. 
Snicksnackig lunch med kollegor.
Tre timmar vid skrivbord som resulterar i två FULLSTÄNDIGA terminsplaner för TVÅ HELA kurser inklusive sidhänvisningar och projektarbeten och kunskapskravskoll.
Hämta barn inklusive kusin så att gravida systern slapp ge sig ut i regnet.
Stödhandla med nämnda barn.
Komma hem, plocka bort sopor, dammsuga hallen, plocka bland skor.
Sätta igång LÅNGKOK.
Prata med stora barn om skolan, pianolektionen och kärleken.
Skala potatis och morot.
Röja diskbänken.
Chatta med bästisar och skicka lite omtanke hit och dit.
Sätta mig med MANUS.

Ni hör ju. Allt har gått som på räls. Jag har till och med toat ordningsamt. 

Fullt medveten om att Bilbo-dagar säkert finns även i framtiden, dagar när orken inte räcker och alla får äta havregrynsgröt med snabbmakaroner till middag, njuter jag lite extra av att det finns eminenta Mr Banks-dagar ibland.

*hummar "I feel a surge of deep satisfaction ... How pleasant is the life I lead!" och pryttlar vidare. Ordningsamt och metodiskt.*


3 kommentarer:

Lugn. Det ordnar sig. sa...

Åh, de där sällsynta dagarna när allt bara flyter, de är verkligen fantastiska. (För mig tenderar det dock att komma en Bilbo-dag direkt efter varje mr Banks-dag. Summan av lasterna måste vara konstant.)

Men det jag egentligen ville säga var TACK för ditt arbete med debutantbloggen förra året. Även om jag inte kommenterade så mycket sista tiden (det är för mycket annat som tar plats) så läste jag alltid. Jag uppskattar verkligen att du tog bloggandet på så stort allvar och la ner så mycket tid och engagemang på dina inlägg.

Kul att du finns kvar här på Vilse!

/Liv

Vilse sa...

Åh, tack själv Liv för att du läst och hängt med hela vägen och tack för din egen blogg också!

Och angående Mr Banks och Mr Bilbo så låg jag plakat hela dagen efter den som inlägget handlar om. Nedrigt alltså att man tydligen inte ska använda energin när man har den för då räcker man inte till dan därpå.

Så nog har du rätt. =)

Skriviver sa...

Håller verkligen med Liv, jag också. Minst en Bilbodag efter varje Mr Banks-dag. För min del kanske redan efter varje Mr Banks-halvdag. Vet inte om jag någonsin kommer komma upp i samma Mr Banks-tempo som jag hade innan jag blev utmattad.

Och håller med Liv en gång till: en stort tack från mig också, för debutantbloggandet. Jag har verkligen uppskattat att få ta del av din resa mot publicering och dina funderingar om skrivandet. Och fortsätter förstås att göra det här också :)

/Linda