söndag 9 mars 2014

Fortsatt jenkadans på Vilse förlag

IT-ansvarige på Vilse förlag har lagt hela dagen på att boka emailadresser och köpa serverplats i Tyskland och tusen andra saker som författaren på Vilse förlag knappt förstår sig på. Författaren har bidragit stort genom att säga att hemsidan ska gå i rött. Det är nämligen förlagsfärgen.

Sen har fotograf ordnats. Till författarporträttet alltså. Det som ska tryckas i katalog och finnas på hemsida. Mot vad man kunde tro har författaren lyckats välja kläder och örhängen till fototillfället och fotografen i fråga har dryftat lämplig kompsition och författaren har pratat bakgrund.

Så långt kändes allting bra tills författaren insåg att på närbildsfoton borde författare vara sminkade. Kanske med lite diskret och klädsamt läppstift/läppglans/rouge/jag-vet-inte-vad-det-heter. Sånt som inte är mascara och foundation i alla fall. Jaha. Hur gör man det?

Men tänk på att äldstasystern (eller läkarsystern, fembarnsmor-systern eller bokslukarsystern (nej, så kan jag ju inte säga, varenda jeppe i min familj slukar böcker, det är knappast unikt för henne)) sa idag att hon har en tonårsdotter som är så bra på att klippa film att hon får göra det för sin pappas företag. Inte illa. Bokvideoteamet antecknar.

Efter att ha tillbringat kvällen med att dels mejla med grafiska designern (som utlovar förslag på titelutseende imorgon!) och dels kika in på varenda författarhemsida i mannaminne kvarstår en stor obesvarad fråga: Vad har man på själva HEMsidan på hemsidan? Man har en Om författaren och en Kontakt och en Om böckerna, men vad sjutton har man på HEMknappen om man inte vill ha blogg? Jag bara undrar.

Eller inte jag. Författaren förstås. Hon verkar mycket mer världsvan än jag.

PS. Och oroa er inte. Vilsebloggen må ändra bloggbeskrivning så småningom, men den kommer finnas kvar i nuvarande form. Var skulle jag annars ventilera sånt här?

2 kommentarer:

Lugn. Det ordnar sig. sa...

Det är verkligen imponerande, allt jobb du gör, och alla roller du bemestrar i ditt förlag.

Är inte Hem-fliken ett bra ställe att publicera nyheter? Det vill säga notiser om allt möjligt som rör förlaget, till exempel release-datum, inbokade författarframträdanden, recentioner och priser som förlagets författare vunnit eller nominerats till. Så har jag sett flera förlag som gjort (och säkert du med, eftersom du säkert har googlat förlagshemsidor mycekt mer än jag den senaste tiden :-)).

Denna lösning finns till exempel hos:
http://ordberoende.com/
http://www.albertbonniersforlag.se/
http://www.norstedts.se/
etc etc

/Liv
Kul att den här bloggen kommer att få finnas kvar. :-)

Vilse sa...

Priser som författaren nominerats till? Jojomen, man tackar! De kommer antagligen trilla in i massor! =)

Just nu lutar jag åt att ha något sorts citat på förstasidan på ena hemsidan (den som är under konstruktion just nu) och sedermera bokvideon som förstasida på den andra hemsidan (den som kommer blomma upp först i sommar och som mitt hjärta klämtar för.)

Men Vilse består. Är faktiskt lättad över det.