lördag 18 januari 2014

Det är inte utan att man blir less

Okej. Så det var ett gäng sidor som jag kände behövde skruvas åt. Tankemöda, tankemöda, tankemöda. Pratade lite med svensklärarsystern igår i soffan medan stora flickorna bakade kokosbollar. Hon föreslog en flaskpost, ett meteoritnedslag eller en trojansk häst. När jag sa att det inte riktigt var vad jag letade efter menade hon på att hon inte kunde bli hämmad i sin brainstorming, så jag lät henne hållas. 

Det blev inte någon omvälvande händelse, bara två små grejer som skulle läggas till (läs: ersätta) och att skriva nytt är ju alltid roligt. Efter vilosam lördagsmorgon kände jag skrivarbubblan sänka sig sakta men säkert över mig. Yes! Jag kommer kunna vara produktiv nästa vecka! tänkte jag.

Jag sätter mig med dokumentet. 
Scrollar igenom ovan nämnda sidor för att se var ändringarna ska ploppas in.
Känner plötsligt att boken håller. Precis som den är. Det finns inte utrymme att skruva åt.

Skärpning. Skärpning! Ena dagen är jag så kritisk att jag blir överkritisk och nästa dag är jag så kreativ att allting är underbart. Vad sjutton gör jag nu? Vem ska jag fråga om råd och vad är det som säger att just den personen har rätt?

Det var ju meningen att jag skulle redigera mina egna grejer före redaktören får texten.

Mitt omdöme suger. För tillfället.

2 kommentarer:

Kära Syster sa...

Jag börjar ju hamna där själv: hur vet man att man är klar liksom?

Det är nog inte ditt omdöme det är fel på, det är bara... ja, vad ÄR det egentligen? Tillfälligheter? Hormoner? Stressnivåer? Hunger? Känner lite att det kan vara vad som helst som grumlar hjärnan faktiskt.

/A

Vilse sa...

Förstår vad du säger, men tror faktiskt inte att det var den grejen som spökade. En dag senare har jag bestämt att låta det vara och fokusera på resten av boken. Låta redaktören komma med förslag. Får jag en snilleblixt före dess så får jag (och det är inte omöjligt. Ju mer jag skriver på allt annat, desto större chans att boken hittar på lösningar på egen hand).

Ser fram emot skrivartid, men Busan har gått och fått feber så jag får nog sällis hemma större delen av veckan. Desto gladare är jag för inbokad skrivarhelg i februari. =)