torsdag 13 februari 2014

Vilses läslista

När manus gått till redaktör har jag två veckor på mig att läsa böcker. Listan på vad jag längtar efter börjar bli lite väl lång...

- Läsa ut Expeditionen. Måste veta hur det slutar!
- Läsa Förr eller senare exploderar jag. Det funkar inte i längden att jag rekommenderar en bok till varenda elev och sen inte har läst den själv.
- Läsa Wallflower, för att något med den bara tilltalar. Bortkomna tonåringar har vi alla varit.
- Läsa Americanah. För att jag älskar stolta, afrikanska kvinnor med ett sunt utomstående perspektiv på amerikanska rasfördomar och för att Chimamanda är det snyggaste namnet på länge.
- Och bergen svarade. Köpte den för länge sen, men börjar ju aldrig. Antagligen för att jag inte klarade av att läsa ut Tusen strålande solar. Någon som läst och kan säga om den här är lika hemsk?
- Nåt franskt från Sekwa. Har än inte valt vad, men något vill jag ha. Älskade det förra jag läste. Det är något med fransk berättarteknik som är uppfriskande likt kallt vatten.

Och det är nog bara toppen på listan, är jag rädd. Måste avlägga något sorts "läsa fastän jag skriver"-löfte. Kommer aldrig lyckas annars.

För övrigt håller jag på att tänka om angående tryckeri och distribution. Baksidetext-utkast finns och slipas. Ny tilltro på hela Vilse-förlag-projektet gryr.

3 kommentarer:

Lugn. Det ordnar sig. sa...

Härligt med tilltro och läsveckor.

Har du läst Drömbokhandeln av Laurence Cossé? Väldigt fransk, omväxlande glatt och vemodigt på bästa Sekwa-manér. Dessutom massor av litteraturprat.

Sedan har jag blivit väldigt nyfiken på Kim Thuy's Mãn också, men som du säger, det håller ju inte att rekommendera böcker man inte har läst.

/Liv

Vilse sa...

Nej, är det sant? Du har läst den? Tack för tips! Tänk att det var just den som mina ögon drogs mot när jag knatade runt på pocketshopen på centralen... Taget! Den åker upp ett par hack på priolistan.

Jag är också nyfiken på Kim Thuy, men eftersom kollegan inte kan sluta prata om Americanah blir det den först. Tror jag tom får låna hennes. =)

Lugn. Det ordnar sig. sa...

Ja! Läs den, läs den! Den har också en jätteintressant och ovanligt grepp för berättarperspektivet, som jag gärna skulle vilja diskutera med någon skrivande person. :-)

/L